Vores dygtige medarbejdere hos Cheval Blanc Kantiner laver hver dag frokost til mange på én gang. Vi deler her en nem opskrift på en lækker romersk pizza, der sagtens kan laves i en almindelig elektrisk ovn, og som også er velegnet, hvis der er mange omkring bordet.
Den traditionelle måde at bage en pizza på, kræver en brændefyret ovn, der kan holde 450 grader. Det er ikke alle ovne der kan det. Men fortvivl ej, du kan også lave strålende pizzaer i en almindelig elektrisk ovn.
Sørg for at din ovn er med top-grill og står på den højeste varme. Det kan være en fordel at have
en pizzasten i ovnen, som du kan lægge bradepanden ovenpå. Pizzastenen sørger for, at der konstant kommer varme nedefra og sikrer en knasende sprød bund.
Du bager pizzaen i en bradepande og topper den med svampet fyld, for eksempel cherrytomater, krydderurter og ost, spinat og løg eller karamelliserede rødløg og gedeost. Denne type pizza kalder italienerne for en romersk pizza.
I Rom har man tradition for at bage pizza toppet med en masse svampet fyld, og så skærer de den ud med en saks.
Sådan laver du en Romersk pizza
Antal: 2 pizzaer, ca. 6 personer
Det skal du bruge:
Dej
650 g vand
10 g gær
1 kg hvedemel*
1 tsk sukker
20 g salt
Pensling
Olivenolie
*Du kan blande op med andre meltyper ex. ølands, spelt eller rug. Op til omkring 30% af hvedemelet kan byttes med en anden meltype.
Fyld
Vælg mellem tre forskellige slags fyld:
- Cherry tomater, krydderurter og ost
- Spinat og løg
- Rødløg og gedeost – løg skal sauteres let inden for at kunne karamellisere nok mens brødet bages
Topping
Vælg mellem forskellig topping – puttes på efter pizzaen er bagt:
Bagte tomater
Mozzarella
Basilikum
Skinke
Gedeoste
Rucola
Sådan gør du
- Rør vand og gær sammen
- Tilsæt de øvrige ingredienser og mix
- Lad dejen hvile i 30 minutter
- Fold dejen et par gange, og lad den hvile 10 minutter imellem hver fold
- Kom den på køl natten over
- Næste dag pensles bageplader med olivenolie
- Fordel dejen på bagepladerne, lad hvile 1 times tid, eller til den har hævet til dobbelt størrelse, og pensel herefter med olivenolie
- Forvarm ovn til 210°
- Kom det ønskede fyld på pizzaerne
- Bag ved høj varme (210°) i 10-15 minutter
- Tag ud af oven og lad dem køle ned, før du kommer topping på
Signaturbrød fra Cheval Blanc Kantiner
Vi har lanceret vores eget sprøde signaturbrød – Et lækkert og smagfuldt surdejsbrød, bagt på en helt særlig melblanding, der er udviklet til Cheval Blanc Kantiner af kok og surdejsekspert Jesper Gøtz i samarbejde med korn- og melproducenten Aurion. Du kan læse om signaturbrødet og den særlige signaturblanding her.
Få en bid mere af Italien – lav din egen pasta
Hjemmelavet pasta er slet ikke så svært, som mange går og tror. Det kræver hverken mange ingredienser eller specielle køkkenredskaber. Som udgangspunkt skal du blot bruge vand, mel, salt og en kagerulle. Vi deler her to grundopskrifter på frisk pasta – en med og en uden æg, samt en miniguide til nogle af de mange forskellige pastatyper, der findes.

Nem opskrift på gnocchi
Du kan også nemt lave dine egne gnocchi. Prøv vores opskrift på skønne kartoffelgnocchi og få også opskriften på, hvordan du tryller dem om til, en simpel, men ikke desto mindre, meget smagfuld ret, med hjælp fra salvie og smør.
Temaer der kan smages
Vi ønsker at give vores gæster madoplevelser udover det sædvanlige. Det giver smil på læben, og dem samler vi på. Hos Cheval Blanc Kantiner kører vi derfor forskellige temaer i løbet af året, som giver nye og sanselige madoplevelser. Til alle temaer er der tilknyttet en række af kurser via Gastronaut-uddannelsen, som alle vores medarbejdere kan tilmelde sig. Temaerne finder vej ud til gæsternes tallerkener i form af smagfulde, sunde og spændende frokostretter.
Både kurser og temaer afspejler vores gastronomiske vision, som bl.a. er, at vi vil fokusere på planterige måltider og brød i verdensklasse. Derudover er det tanken, at temaerne og de tilhørende kurser skal bidrage til at løfte den faglige udvikling hos vores medarbejdere og give dem mulighed for at arbejde i dybden med teknikker, råvarer og tilberedningsmetoder. Blandt underviserne finder man både nogle af vores egne dygtige medarbejdere og eksterne samarbejdspartnere, herunder slagter Michael Museth fra Folkets Madhus, professor Ole Mouritsen (Københavns Universitet og Det Gastronomiske Akademi), forfatter og gastronom Trine Hahnemann samt surdejsbager Jesper Gøtz.

Gastronaut-uddannelsen er en vigtig ingrediens i det gode arbejdsliv
Det er vigtigt, at vi som frokostleverandør gør alt, hvad vi kan, for at skabe en sund arbejdsplads, hvor der er plads til ambitioner og passion for mad. For mad smager bare bedst, når det laves af mennesker, der trives. Derfor har vi tilføjet vores helt egen unikke ingrediens til det gode arbejdsliv. Det kan du læse mere om her.
Når vi får lov at arbejde med gode, bæredygtige råvarer, og vi er sammen om vores arbejde, så bliver vi også stolte af det, vi leverer – og det kan gæsterne mærke. Her kan du møde nogle af os, der laver og serverer maden.