Romersk pizza med svampet fyld og frisk topping

Vores dygtige medarbejdere hos Cheval Blanc Kantiner laver hver dag frokost til mange på én gang. Vi deler her en nem opskrift på en lækker romersk pizza, der sagtens kan laves i en almindelig elektrisk ovn, og som også er velegnet, hvis der er mange omkring bordet.

Den traditionelle måde at bage en pizza på, kræver en brændefyret ovn, der kan holde 450 grader. Det er ikke alle ovne der kan det. Men fortvivl ej, du kan også lave strålende pizzaer i en almindelig elektrisk ovn.

Sørg for at din ovn er med top-grill og står på den højeste varme. Det kan være en fordel at have
en pizzasten i ovnen, som du kan lægge bradepanden ovenpå. Pizzastenen sørger for, at der konstant kommer varme nedefra og sikrer en knasende sprød bund.

Du bager pizzaen i en bradepande og topper den med svampet fyld, for eksempel cherrytomater, krydderurter og ost, spinat og løg eller karamelliserede rødløg og gedeost. Denne type pizza kalder italienerne for en romersk pizza.

I Rom har man tradition for at bage pizza toppet med en masse svampet fyld, og så skærer de den ud med en saks.

Sådan laver du en Romersk pizza

Antal: 2 pizzaer, ca. 6 personer

 

Ingredienser

 • 650 g vand
 • 10 g gær
 • 1 kg hvedemel*
 • 1 tsk sukker
 • 20 g salt
 • Olivenolie til pensling

*Du kan blande op med andre meltyper ex. ølands, spelt eller rug. Op til omkring 30% af hvedemelet kan byttes med en anden meltype.

 

Vælg mellem tre forskellige slags fyld

 • Cherry tomater, krydderurter og ost
 • Spinat og løg
 • Rødløg og gedeost – løg skal sauteres let inden for at kunne karamellisere nok mens brødet bages

 

Vælg mellem forskellig topping – puttes på pizzaen efter den er bagt

 • Bagte tomater
 • Mozzarella
 • Basilikum
 • Skinke
 • Gedeoste
 • Rucola

 

Sådan gør du

Rør vand og gær sammen

Tilsæt de øvrige ingredienser og mix

Lad dejen hvile i 30 minutter

Fold dejen et par gange, og lad den hvile 10 minutter imellem hver fold

Kom den på køl natten over

Næste dag pensles bageplader med olivenolie

Fordel dejen på bagepladerne, lad hvile 1 times tid, eller til den har hævet til dobbelt størrelse, og pensel herefter med olivenolie

Forvarm ovn til 210°

Kom det ønskede fyld på pizzaerne

Bag ved høj varme (210°) i 10-15 minutter

Tag ud af oven og lad dem køle ned, før du kommer topping på

Temaer der kan smages

Vi ønsker at give vores kantinegæster madoplevelser udover det sædvanlige. Det giver smil på læben, og dem samler vi på. Hos Cheval Blanc Kantiner har vi derfor fokus på forskellige temaer i løbet af året, som alle giver en ny form for madoplevelse. Til alle temaer er der tilknyttet en række af kurser som vores medarbejdere kan tilmelde sig via vores Gastronaut-uddannelse. Temaerne finder vej ud til frokosttallerkenerne i form af bl.a. denne opskrift som var en del af et gastronaut-kursus.

Både kurser og temaer afspejler vores gastronomiske vision, som bl.a. er, at vi vil fokusere på planterige måltider og brød i verdensklasse. Derudover er det tanken, at temaerne og de tilhørende kurser skal bidrage til at løfte den faglige udvikling hos vores medarbejdere og give dem mulighed for at arbejde i dybden med teknikker, råvarer og tilberedningsmetoder. Blandt underviserne finder man både nogle af vores egne dygtige medarbejdere og eksterne samarbejdspartnere, herunder slagter Michael Museth fra Folkets Madhus, professor Ole Mouritsen (Københavns Universitet og Det Gastronomiske Akademi), forfatter og gastronom Trine Hahnemann samt surdejsbager Jesper Gøtz.

Se hele vores Gastronaut kususkatalog 2023 her.

Skift til Cheval Blanc

Få Danmarks måske bedste kantineordning. Modtag et tilbud og kom et skridt nærmere den frokostordning, som passer til lige præcis jeres arbejdsplads. 

Få et tilbud Smag på maden
Prøv en gratis frokost