Taco med friterede blåmuslinger

Antal: 4 personer

 

Ingredienser

Muslinger

20-25 blå muslinger, let dampede – eller fast fisk i tern

1-2 dl hvidvin

 

Tyk dej

2 dl kærnemælk

10 dryp chilisauce

1 dl majsmel

1 dl hvedemel

Salt og peber

 

Fritering

Mel

Rigeligt olie til stegning

 

Fyld

½ spidskål

2 gulerødder

1 rødløg

1 bundt koriander

Saft af 2 lime

1-2 grøn chili, finthakket

 

Servering

4 tortillas

1-2 dl cremefraiche eller tyk yoghurt

 

Sådan gør du

  • Pisk kærnemælk, chilisauce, majsmel og hvedemel sammen med salt, til en tyk dej
  • Damp muslingerne kort i lidt hvidvin, de skal blot åbne sig, afkøl let og pluk dem fra skallen
  • Hæld lidt af muslingevandet i din dej
  • Vend muslingerne i mel, i dej, i mel igen og så i dej og steg dem i en stor gryde med masser af varm olie
  • Det skal boble omkring dem når de kommer i. Lad dem stege gyldne og sprøde, ca. 1- 1 ½ minut
  • Tag dem op og dryp dem godt af. Drys dem med lidt flagesalt
  • Skær kål, gulerødder, løg i tynde strimler
  • Put det i en skål sammen med koriander, lime og chili
  • Smag til med salt
  • Fyld grøntsager og muslinger i lune tortillas og servér straks med cremefraiche eller yoghurt til

Temaer der kan smages

Vi ønsker at give vores kantinegæster madoplevelser udover det sædvanlige. Det giver smil på læben, og dem samler vi på. Hos Cheval Blanc Kantiner har vi derfor fokus på forskellige temaer i løbet af året, som alle giver en ny form for madoplevelse. Til alle temaer er der tilknyttet en række af kurser som vores medarbejdere kan tilmelde sig via vores Gastronaut-uddannelse. Temaerne finder vej ud til frokosttallerkenerne i form af bl.a. denne opskrift som var en del af et gastronaut-kursus.

Både kurser og temaer afspejler vores gastronomiske vision, som bl.a. er, at vi vil fokusere på planterige måltider og brød i verdensklasse. Derudover er det tanken, at temaerne og de tilhørende kurser skal bidrage til at løfte den faglige udvikling hos vores medarbejdere og give dem mulighed for at arbejde i dybden med teknikker, råvarer og tilberedningsmetoder. Blandt underviserne finder man både nogle af vores egne dygtige medarbejdere og eksterne samarbejdspartnere, herunder slagter Michael Museth fra Folkets Madhus, professor Ole Mouritsen (Københavns Universitet og Det Gastronomiske Akademi), forfatter og gastronom Trine Hahnemann samt surdejsbager Jesper Gøtz.

Se hele vores Gastronaut kususkatalog 2023 her.

Skift til Cheval Blanc

Få Danmarks måske bedste kantineordning. Modtag et tilbud og kom et skridt nærmere den frokostordning, som passer til lige præcis jeres arbejdsplads. 

Få et tilbud Smag på maden
Prøv en gratis frokost