Et mix af madkulturer i kantinekøkkenet

Der findes mange forskellige nationaliteter blandt medarbejderne hos Cheval Blanc Kantiner og det bidrager positivt til både arbejds- og madkulturen ude i kantinerne. Året rundt forkæles gæsterne med egnsretter og specialiteter fra hele verden.

Når der serveres engelsk meat pie, så ved gæsterne i Gyldendals kantine, at det er britiske Ashley, der har ansvaret for potter og pander den dag. Han er køkkenchef og hans franske kollega, Maxime, er souschef. I deres køkken er det vigtigt, at hele teamet er sammen om at udvikle ugens menu. Det er både med til at skabe en varieret frokostmenu, og så giver det et godt arbejdsmiljø – noget, der er rykket i toppen af Maximes prioriteringsliste, efter han skiftede fra restaurant til kantine.

”Før var jeg meget optaget af teknikker, det er jeg stadig, men balancen er anderledes. Det er blevet mere vigtigt for mig at skabe et godt miljø og en arbejdsplads, hvor det er rart at være – det skal være rart at gå på arbejde. Hvis vores team er glade, så bliver gæsterne også glade.” Maxime, kok og souschef hos Cheval Blanc Kantiner.

“Man behøver ikke at være stresset for at være en god kok og for at lave lækker mad.”

Maxime, kok og souschef hos Cheval Blanc Kantiner

Meat pie, curry og pain au chocolat
I en virksomhedskantine skal der en ny ret på menuen hver dag, og der skal også være bagværk til morgenmad og møder. Det kræver en helt anden variation i menuplanlægningen end på en restaurant, hvor man typisk kører med den samme aften a la carte i en længere periode. I kantinen på Gyldendal er input og idéer fra hele køkkenteamet en stor del af menuplanlægningen. Der bydes ind med lokale egnsretter, særlige tilberedningsteknikker og nye måder at krydre maden på, men det kan også være et særligt håndelag, som giver smag på gæsternes frokosttallerken. Teamet i Gyldendals kantine, der tæller både Sverige, Nepal, Frankrig og England, har for nyligt fået danske Jonas med på holdet. Han er uddannet slagter og pølsemager og har bl.a. helt styr på, hvordan et svineslag og friske krydderurter forvandles til en lækker hjemmelavet rullepølse. 

“Jeg kan godt lide at arbejdsdagen er mere jævnt travl og ikke så hektisk som i et restaurantkøkken.”

Frederik, kok
Cheval Blanc Kantiner

Arbejdsglæde i kantinen
I køkkenteamet på Gyldendal er alle enige om, at indflydelse og mulighed for at kunne bidrage med idéer og egne opskrifter til menuen er noget af det, som giver arbejdsglæde i hverdagen. Flere af medarbejderne har allerede slidt deres køkkensko i restaurationsbranchen, inden de blev ansat hos Cheval Blanc Kantiner. De kender derfor alt til at arbejde, når andre holder fri og lange hektiske arbejdsdage med tidspres og høj puls. Det var i første omgang udsigten til mere almindelige arbejdstider, som fristede et jobskifte – mere indflydelse og mindre stress fulgte med som bonus – og har bidraget til et mere balanceret arbejdsliv og en fornyet arbejdsglæde. Der er masser at lave, når 4-5 medarbejdere skal servere frokost for mellem 200-300 mennesker og efterfølgende rydde til side og vaske op, men arbejdsrytmen er stabil, og der er både tid til kollegerne og til et liv ved siden af.

“Jeg har fået et liv igen og et sundere liv på mange måder.”

Ashley, kok og køkkenchef 
Cheval Blanc Kantiner

Glædelig navidad, merry nöel fra Cheval Blanc Kantiner
Sild, lun leverpostej og medisterpølse, and, flæskesteg og rødkål, æbleskiver og risalamande. I december måned er de klassiske juleretter populære hos vores gæster. Der skal nok blive masser af julehygge, dansk julemad og sødt knas ude i kantinerne i december måned, men der skal også være lidt appetit på dansk julesul, når ferien nærmer sig, og der skal jules med familie og venner. Derfor har vi hos Cheval Blanc Kantiner med månedens tema lagt op til, at der også kommer lidt juleretter fra andre lande på frokostbordet i december. 

Månedens tema i Cheval Blanc Kantiner 
Hos Cheval Blanc Kantiner har vi hver måned et nyt tema på menuen. Det kan være alt fra sjældent brugte råvarer og eksotiske krydderier, til særlige tilberedningsmetoder og teknikker, som fermentering og surdej. Temaet kan også være velkendte retter som smørrebrød og supper, som vi giver et grønt tvist. 

Vi er altid nysgerrige efter at høre, hvad der rører sig i den kulinariske verden, og vi bliver aldrig trætte af at overraske og forkæle vores gæster med lækre smagsoplevelser. Derfor tilbyder vi alle Cheval Blanc medarbejdere, som en del af den interne Gastronaut-uddannelse, forskellige kurser året rundt, ofte lavet i samarbejde med madpionerer, der ligesom os brænder for kvalitet, økologi og gode smagsoplevelser.

Du kan møde flere af vores medarbejdere her.

Nyeste artikler

Brug af cookies