Opskrift: Tyrkisk madbrød med masser af smag

Denne opskrift på det tyrkiske madbrød pidé, er en nem måde at tømme køleskabet for rester på, og så smager det fantastisk. Uanset om det er kød eller grøntsagsager, der er tilovers, tryller denne opskrift det om til lækkert fyld i en tyrkisk pidé.  

Tyrkiske madbrød, pidé, minder om den græske bådpizza peinirli. Fælles, for både det tyrkiske og græske madbrød, er den karakteristiske bådform med spidse ender og høje brødkanter, hvor fyldet kan ligge i midten uden at flyde ud på pladen.

Den tyrkiske pidé tilberedes ofte med velkrydret kød og grøntsagsfyld, men kan selvfølgelig også laves uden kød. Fyldet og krydringen kan varieres i det uendelige. Faktisk er både pidé og peinirli geniale madbrød, hvis du har nogle lækre rester i køleskabet. Hvad enten det er kød eller grøntsagsager du har tilovers, så kan det med lidt krydderier, nemt laves om til noget lækkert fyld. Server madbrødene med krydret yoghurtdressing og bredbladet persille. Det giver en skøn smag til den tyrkiske bådpizza. 

Sådan laver du et tyrkisk madbrød
Antal: ca. 12 brød

Det skal du bruge:

Dej
200 g vand 
10 g sukker 
10 g gær 
300 g hvedemel 
8 g groft salt 
50 g olivenolie 

Fyld
2-3 spsk. olivenolie 
1 lille løg, hakket 
2 fed hvidløg, fint hakket 
200 g aubergine, i små tern 
150 g courgetter, i små tern 
150 g hakket okse- eller lammekød  

Krydderiblanding 
½ tsk spidskommen 
½ tsk sort peber 
¼ tsk stødt kanel 
¼ tsk chiliflager 
15 gram frisk mynte, fint hakket 
150 g græsk yoghurt 
Salt og friskkværnet peber

Yoghurt dressing 
300 g græsk yoghurt 10% 
1 tsk stødt koriander 
Saft fra ½ citron 
1 spsk. sumak 

Rør alle ingredienserne sammen og smag til med salt og peber

Til servering 
Bredbladet persille 
Yoghurt dressing

Sådan gør du

Dagen før – start med dejen
Rør vand og gær sammen, tilsæt de øvrige ingredienser,
Lad det hæve på køl natten over
Tag dejen ud en 1 time før du skal bruge den

Næste dag 

  • Sauter løg og hvidløg i olivenolien i nogle minutter
  • Tilsæt auberginer og vend det godt rundt
  • Tilsæt krydderiblanding – lad det simre i 5 minutter
  • Tilsæt kødet og courgetter – lad det simre i 20 minutter
  • Sluk for varmen og lad det hvile 15 minutter og vend herefter den friske mynte i 
  • Del dejen i 12, og rul hver stykke dej ud til en oval form
  • Spred lidt yoghurt ud på hver – stop ved ca. 2 centimeter fra kanten
  • Gentag det på alle 12 udrullede dejstykker
  • Fordel kødfyldet oven på yoghurten
  • Rul dejkanten op til kødet og pres det sammen i enderne, så du har en lille ovalformet båd med spidserne presset sammen
  • Pensl dejen med olie
  • Placer på bageplader med bagepapir
  • Bag ved 180° i 15-20 minutter, indtil de er gyldne og sprøde
  • Server straks med persille og yoghurtdressing

Signaturbrød fra Cheval Blanc Kantiner
Vi har lanceret vores eget sprøde signaturbrød – Et lækkert og smagfuldt surdejsbrød, bagt på en helt særlig melblanding, der er udviklet til Cheval Blanc Kantiner af kok og surdejsekspert Jesper Gøtz i samarbejde med korn- og melproducenten Aurion. Du kan læse om signaturbrødet og den særlige signaturblanding her.

Godt brød giver mindre madspild og god økonomi
Når et brød er bagt på gode råvarer og efter surdejsmetoden, er mæthedsværdien på niveau med kød. Derfor kan det, i nogle situationer, erstatte eller nedbringe mængden af kød på tallerkenen. Der kan altså sagtens være god økonomi i mel af god kvalitet. Et godt surdejsbrød bliver ikke tørt og kedeligt natten over, som så mange andre brød, og den gode kvalitet betyder, at det sagtens kan indgå som ingrediens i andre retter, hvis det ikke bliver spist op, når det er friskbagt. Det kan eksempelvis bruges i en italiensk panzanella, libanesisk fattoush eller som fyld i lækre edamame-deller. Få tips til, hvordan du kan bruge alt dit brød, så intet går til spilde.

Temaer der kan smages
Vi ønsker at give vores gæster madoplevelser udover det sædvanlige. Det giver smil på læben, og dem samler vi på. Hos Cheval Blanc Kantiner kører vi derfor forskellige temaer i løbet af året, som giver sanselige og nye madoplevelse. Til alle temaer er der tilknyttet en række af kurser via Gastronaut-uddannelsen, som alle vores medarbejdere kan tilmelde sig. Derudover vil temaerne selvfølgelig også finde vej ud til gæsternes tallerkener i form af smagfulde frokostretter.

Både kurser og temaer afspejler vores gastronomiske vision, som bl.a. er, at vi vil fokusere på planterige måltider og brød i verdensklasse. Derudover er det tanken, at temaerne og de tilhørende kurser skal bidrage til at løfte den faglige udvikling hos vores medarbejdere og give dem mulighed for at arbejde i dybden med teknikker, råvarer og tilberedningsmetoder. Blandt underviserne finder man både nogle af vores egne dygtige medarbejdere og eksterne samarbejdspartnere, herunder slagter Michael Museth fra Folkets Madhus, professor Ole Mouritsen (Københavns Universitet og Det Gastronomiske Akademi), forfatter og gastronom Trine Hahnemann samt surdejsbager Jesper Gøtz.

Gastronaut-uddannelsen er en vigtig ingrediens i det gode arbejdsliv
Det er vigtigt, at vi som frokostleverandør gør alt, hvad vi kan, for at skabe en sund arbejdsplads, hvor der er plads til ambitioner og passion for mad. For mad smager bare bedst, når det laves af mennesker, der trives. Derfor har vi tilføjet vores helt egen unikke ingrediens til det gode arbejdsliv. Det kan du læse mere om her.

Når vi får lov at arbejde med gode, bæredygtige råvarer, og vi er sammen om vores arbejde, så bliver vi også stolte af det, vi leverer – og det kan gæsterne mærke. Her kan du møde nogle af os, der laver og serverer maden

Nyeste artikler

Brug af cookies