Opskrift: Tacos med friterede muslinger  

Muslinger er et klimavenligt og smagfuldt alternativ til kød, derudover er de både nemme og billige at tilberede. Vi deler her en opskrift fra kokkene hos Cheval Blanc Kantiner på en ret med muslinger, som kan få selv muslingeskeptikere til at slikke sig om munden.

De danske kyster bugner med blåmuslinger. De er ikke særlig dyre, og så smager de fortrinligt. Men faktisk er de også en yderst klimavenlig spise. 200 kilo muslinger udleder det samme som 1 kilo hummer. Hvis du vil sammenligne klimaaftryk for muslinger med din hakkebøf eller kyllingefilet, så finder du tallene her.

Er du ny udi muslinger, så er denne opskrift et godt sted at starte. Muslingerne bliver lækre sprøde og salte, og de smager himmelsk. Retten er et stort hit ude i vores kantiner, kan vi godt afsløre.

Opskrift på tacos med friterede muslinger, 4 personer 

Det skal du bruge:

Muslinger

  • 20-25 blåmuslinger, let dampede – eller fast fisk i tern
  • 1-2 dl hvidvin

Tyk dej

  • 2 dl kærnemælk
  • 10 dryp chilisauce
  • 1 dl majsmel
  • 1 dl hvedemel
  • Salt og peber

Fritering

  • Mel
  • Rigeligt olie til stegning

Fyld

  • ½ spidskål
  • 2 gulerødder
  • 1 rødløg
  • 1 bundt koriander
  • Saft af 2 lime
  • 1-2 grøn chili, finthakket

Servering

  • 4 tortillas
  • 1-2 dl cremefraiche eller tyk yoghurt

Sådan gør du:

Pisk kærnemælk, chilisauce, majsmel og hvedemel sammen med salt til en tyk dej

Damp muslingerne kort i lidt hvidvin, de skal blot åbne sig, afkøl let og pluk dem fra skallen 

Hæld lidt af muslingevandet i din dej

Vend muslingerne i mel, i dej, i mel igen, så i igen dej og steg dem i en stor gryde med masser af varm olie

Det skal boble omkring dem, når de kommer i. Lad dem stege gyldne og sprøde, ca. 1-1½ minut

Tag dem op og dryp dem godt af. Drys med lidt flagesalt

Skær kål, gulerødder og løg i tynde strimler

Kom det i en skål sammen med koriander, lime og chili

Smag til med salt

Fyld grøntsager og muslinger i lune tortillas og servér straks med cremefraiche eller yoghurt til.

Er du mere lækkersulten?

Få opskriften fra vores kokke på hjemmelaver kartoffel gnocchi med salvie og smør eller at overrask dine gæster med dine helt egne fermenterede citrusfrugter? De smager fantastisk som tilbehør, skåret i små tern i salaten eller som smagsgiver i en marrokansk gryderet.

Nyeste artikler

Brug af cookies