Muslinger er et klimavenligt og smagfuldt alternativ til kød, derudover er de både nemme og billige at tilberede. Vi deler her en opskrift fra kokkene hos Cheval Blanc Kantiner på en ret med muslinger, som kan få selv muslingeskeptikere til at slikke sig om munden.
De danske kyster bugner med blåmuslinger. De er ikke særlig dyre, og så smager de fortrinligt. Men faktisk er de også en yderst klimavenlig spise. 200 kilo muslinger udleder det samme som 1 kilo hummer. Hvis du vil sammenligne klimaaftryk for muslinger med din hakkebøf eller kyllingefilet, så finder du tallene her.
Er du ny udi muslinger, så er denne opskrift et godt sted at starte. Muslingerne bliver lækre sprøde og salte, og de smager himmelsk. Retten er et stort hit ude i vores kantiner, kan vi godt afsløre.
Opskrift på tacos med friterede muslinger, 4 personer
Det skal du bruge:
Muslinger
- 20-25 blåmuslinger, let dampede – eller fast fisk i tern
- 1-2 dl hvidvin
Tyk dej
- 2 dl kærnemælk
- 10 dryp chilisauce
- 1 dl majsmel
- 1 dl hvedemel
- Salt og peber
Fritering
- Mel
- Rigeligt olie til stegning
Fyld
- ½ spidskål
- 2 gulerødder
- 1 rødløg
- 1 bundt koriander
- Saft af 2 lime
- 1-2 grøn chili, finthakket
Servering
- 4 tortillas
- 1-2 dl cremefraiche eller tyk yoghurt
Sådan gør du:
Pisk kærnemælk, chilisauce, majsmel og hvedemel sammen med salt til en tyk dej
Damp muslingerne kort i lidt hvidvin, de skal blot åbne sig, afkøl let og pluk dem fra skallen
Hæld lidt af muslingevandet i din dej
Vend muslingerne i mel, i dej, i mel igen, så i igen dej og steg dem i en stor gryde med masser af varm olie
Det skal boble omkring dem, når de kommer i. Lad dem stege gyldne og sprøde, ca. 1-1½ minut
Tag dem op og dryp dem godt af. Drys med lidt flagesalt
Skær kål, gulerødder og løg i tynde strimler
Kom det i en skål sammen med koriander, lime og chili
Smag til med salt
Fyld grøntsager og muslinger i lune tortillas og servér straks med cremefraiche eller yoghurt til.
Er du mere lækkersulten?
Få opskriften fra vores kokke på hjemmelaver kartoffel gnocchi med salvie og smør eller at overrask dine gæster med dine helt egne fermenterede citrusfrugter? De smager fantastisk som tilbehør, skåret i små tern i salaten eller som smagsgiver i en marrokansk gryderet.