Opskrift: Perfekte pandekager

Lækre pandekager med en sprød kant og et krydret pift af kardemomme og citronskal. Vi deler opskriften på vores yndlingspandekager her hos Cheval Blanc Kantiner, og så får du også et par tips til, hvordan de bliver helt perfekte.

Vi synes, at pandekager er bedst, når de har en knasende sprød kant, og det får du med en helt særlig ingrediens ­­– lidt øl i dejen gør tricket, og derfor er der øl i vores opskrift. Pandekagerne kommer ikke til at smage af øl, men kombination af sukkerindholdet og CO2-gør, at pandekagerne bliver luftige og får den der helt perfekte sprøde kant, der knaser mellem tænderne.

Et andet godt råd, kræver lidt tålmodighed. Mange vender nemlig deres pandekager alt for tidligt med det resultat at pandekagen går i stykker. Hemmeligheden bag det perfekte ’pandekage flip’ er ret simpel. Vent med at vende pandekagen til kanten er brun og sprød, og overfladen på pandekagen har boblet et lille minuts tid. Det gør det meget nemmere at vende pandekagen, og den får en perfekt bagt overflade.  

Opskrift på nemme, sprøde pandekager

Ingredienser

10-12 stk.

 • 3½ dl mælk
 • 175 g mel
 • ½ tsk. salt                                     
 • 3 spsk. sukker
 • 1 tsk. kardemomme
 • ½ tsk. kanel
 • Korn fra 1 vaniljestang 
 • Revet citronskal fra en økologisk citron 
 • 2 æg
 • 60 g smør
 • 1 dl øl – du bestemmer selv hvilken type, men hvidtøl, hvedeøl eller pilsnerøl er godt
 • Smør til at stege i

Sådan gør du

 1. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål dvs. mel, salt, sukker, kardemomme, kanel, vanilje
 2. Tilsæt halvdelen af mælken og rør til, så klumperne forsvinder
 3. Tilsæt resten af mælken og de to æg
 4. Tilsæt det smeltede smør og rør dejen sammen
 5. Tilsæt øllen og rør det sammen
 6. Kom til sidst reven citronskal i dejen og rør rundt
 7. Steg pandekagerne i smør – det smager bedst!

Hvor stammer Pandekagens dag fra?
Her hos Cheval Blanc synes vi, at pandekager smager godt året rundt, men hvis du mangler en undskyldning for at bage en stor stak pandekager, så hold øje med pandekagens dag.

Pandekagedagen er en gammel kristen tradition, og den falder altid den første tirsdag efter fastelavnssøndag. Under fasten, som varede 40 dage op til påske, bestod menuen primært af fisk, grød og groft brød. Derfor skulle spisekammeret, inden fasten gik i gang, tømmes for æg, sukker, mælk og hvidt mel. I gamle dage kaldte man derfor denne dag for “hvide tirsdag”. De råvarer, der skulle spises op inden fasten, var netop hvide ­– og med de ingredienser, er en omgang pandekager jo oplagt! I dag er fasten ikke længere en del af de kristne traditioner, men pandekagen fejres stadig den første tirsdag efter fastelavnssøndag, særligt i de engelsktalende lande.

Flere lækre opskrifter fra vores kokke
Er du nysgerrig på flere gode opskrifter fra vores kokke? Her får du en nem opskrift på lækre fermenterede citroner. De er en fantastisk snack i sig selv, men kan også bruges i salater, dressinger, gryderetter og kager.

Nyeste artikler

Brug af cookies