Opskrift: Fritter af fermenterede kartofler 

Hvis ikke du allerede har prøvet at lave fritter af fermenterede kartofler, så kan du med fordel starte med denne nemme og lækre opskrift. 

Opskriften har vi fået af vores gode samarbejdspartner, Aarstiderne, som har været forbi og undervise vores kokke i, hvordan de kan skabe endnu flere velsmagende frokostretter med grøntsager i centrum. 

Det var særligt tre af danskernes favoritgrøntsager ­– kartoflen, guleroden og tomaten ­– som blev smagt, bagt, stegt, fermenteret, kogt og braset. Kurset kom også omkring de mange af de forskellige sorter, der findes, og hvilke, der egner sig bedst til hvad. Vidste du, at der er en speciel tomatsort, som gør sig særlig godt på din pizza? Hvilken og meget mere kan du læse om HER.

Opskrift på fritter af fermenterede kartofler
Du får de lækreste fritter, når du fermenterer dine kartofler først og så gør tilberedningen dem faktisk også lidt sundere. Når du fermenterer dine kartofler, så reducerer du nemlig stivelsesindholdet og dannelsen af akrylamid – et stof, som i store mængder kan være kræftfremkaldende. Opskriften her er ikke en langtidsfermentation, men det gør, at kartoflerne bliver nemmere for kroppen at optage, og det mindsker indholdet af glukose og fruktose.

Det skal du bruge:

  • Kartofler, den mængde, der passer til det, du vil tilberede.
  • 30-35 g salt pr. liter vand (3-3,5 % saltlage) Saltet skal være uden jod, fx Himalaya salt.
  • Et stort patentglas.

Sådan gør du:

Rens kartoflerne. Hvis du bruger nye kartofler, så behold gerne skrællen på, men fjern den, hvis den er for tyk eller beskadiget.

Opløs saltet i en smule varmt vand og tilsæt derefter resten af vandet.

Skær kartoflerne i halve-/kvarte-/skiver eller i fritter og kom dem i patentglasset.

Hæld saltlagen over dem, sørg for, at det hele er dækket af lage, og luk låget.

Lad glasset stå på køkkenbordet i 2-3 dage, til der er små bobler øverst i glasset.

Hæld lagen fra og skyl kartoflerne let.

Nu kan kartoflerne tilberedes, som du ønsker. De er rigtig lækre som fritter stegt i ovnen eller i friture.

Flere lækre opskrifter fra vores kokke
Er du nysgerrig på flere gode opskrifter fra vores kokke? Her får du en nem opskrift på lækre fermenterede citroner. De er en fantastisk snack i sig selv, men kan også bruges i salater, dressinger, gryderetter og kager.

Nyeste artikler

Brug af cookies