Opskrift: Cacio e pepe

Den klassiske Cacio e pepe er lige så lækker, som den er simpel. Frisk, hjemmelavet pasta gør den sublim, men selv med tørret pasta som smutvej til hurtig mad på bordet, så er denne pastaret imponerende skøn i al sin enkelhed. 

Pasta er i sig selv ret simpelt og består egentlig bare af mel, salt og vand – og nogle gange også æg. Men simpelhed – less is more – er generelt gældende for mange af Italiens klassiske pastaretter. Cacio e pepe er en ægte italiensk klassiker, som er utrolig let at lave, kræver utrolig få ingredienser og som smager helt sublimt. Vi deler her vores egen opskrift på cacio e pepe – den er testet af vores dygtige kokke på Gastronaut-kurset Pasta Fresca, Basta. Vil du gerne prøve kræfter med din egen frisklavede pasta, så finder du opskriften her.

Opskrift: Cacio e peppe

4 personer

Ingredienser

1 portion frisk pasta (gerne lange og tynde). Find opskriften her

1-2 spsk. hel peber

2 spsk. smør

100 g pecorino

150 g parmesan

Evt. grønt drys, fx persille

Sådan gør du:

Knus peberet groft i en morter eller med en kagerulle 

Rist peberet af på en tør pande, der er stor nok til at rumme al pastaen 

Imens sættes pastaen over i en gryde med rigeligt saltet vand

Når peberet er ristet af i 2-3 minutter, kommes smør på panden. Lad det bruse op og kom et par store skefulde pastavand på. Skru ned og lad det simre lidt

Når pastaen er halvt færdig, tages den op af gryden og kommes direkte over på panden

Der spædes løbende med pastavand fra gryden, imens pastaen koger færdig på panden – lidt som man ville lave risotto 

Når pastaen er ved at være al dente, kommes osten i lidt ad gangen, imens der hele tiden røres i pastaen. Tilsæt evt. også lidt mere pastavand undervejs, så retten ender med at være lækker og cremet

Server øjeblikkeligt og med ekstra ost drysset over

Fakta om pasta

Pasta er ikke kun et italiensk fænomen. Der er stadig ikke enighed om, hvor pastaen egentlig stammer fra, da både italienere, asiater og arabere hævder at have været de første til at komme på denne formidable måde at bruge mel og vand på.

Fettuccine, linguine, tagliatelle, pappardelle, ravioli, fusilli, tortellini, kært barn har mange navne. 

Tørret pasta har en noget længere holdbarhed, grundet det lave vandindhold. Faktisk kan det holde sig i 2-3 år opbevaret ved stuetemperatur.

Der findes mere end 300 forskellige pastavarianter. Nogle af dem har flere navne, alt efter region. Vi har lavet en lille pasta guide, som giver dig et hurtigt overblik over de forskellige typer pasta her.

Flere lækre opskrifter fra vores kokke
Opskriften på cacio e pepe er fra kurset, Pasta Fresca, Basta, som er en del af vores Gastronaut-uddannelse. Er du mere sulten på flere italienske klassikere fra kurset, så deler vores kokke også denne lækre opskrift på skønne hjemmelavede kartoffel gnocchi vendt i salvie og smør. Du finder den her.

Vores italienske forbindelse
Hos Cheval Blanc Kantiner har vi en særlig forbindelse til det italienske køkken. Historien starter helt tilbage i Bologna 1945, hvor en lokal pioner satte sig for at gøre noget ved arbejdsløsheden i efterkrigstidens Italien. Hvordan det knytter sig til Cheval Blanc Kantiner, kan du læse mere om her.

Månedens tema i Cheval Blanc Kantiner 
Hos Cheval Blanc Kantiner har vi hver måned et nyt tema på menuen. Det kan være alt fra sjældent brugte råvarer og eksotiske krydderier, til særlige tilberedningsmetoder og teknikker, som fermentering og surdej. Temaet kan også være velkendte retter som smørrebrød og supper, som vi giver et grønt tvist. 

Vi er altid nysgerrige efter at høre, hvad der rører sig i den kulinariske verden, og vi bliver aldrig trætte af at overraske og forkæle vores gæster med lækre smagsoplevelser. Derfor tilbyder vi alle Cheval Blanc medarbejdere, som en del af vores interne Gastronaut-uddannelse, forskellige kurser året rundt, ofte lavet i samarbejde med madpionerer, der – ligesom os – brænder for kvalitet, økologi og gode smagsoplevelser. 

Du kan se hele vores kursuskatalog her.

Nyeste artikler

Brug af cookies