Hyggemad med god samvittighed

Der er altid begejstring hos vores gæster ude i kantinerne, når ugen sluttes af med lidt fredagshygge og retter som fx burger, lasagne, hotdogs eller pizza er på menuen. Vi elsker at forkæle gæsterne, så derfor har vores kokke, i september måneds tema, kastet sig over de klassiske fredagsretter og gjort dem grønnere og sundere. Men hvorfor er det egentlig, at de her klassiske hyggeretter er så populære?

De har ry for at være usunde, fordi de indeholder store mængder fedt og meget få grøntsager. Men måske handler vores svage punkt for de klassiske hyggeretter lige så meget om minder og nostalgi.

Fredagshygge i kantinen

Hos Cheval Blanc Kantiner forkæler vi vores gæster hele ugen. Fredag har en helt særlig stemning over sig, og det hænger selvfølgelig sammen med, at for rigtig mange af vores gæster indvarsler fredag weekend og et par fridage. Ude i kantinerne oplever vi, at mange af gæsterne synes, det er hyggeligt, når der er nogle af de klassiske hyggeretter på menuen om fredagen. Det kan fx være pizza og burger ­– retter, som har ry for at være usunde. Derfor har vores kokke eksperimenteret med at give de velkendte hyggeretter et grønt og sundt tvist. Det kan være så enkelt, som en hotdog, hvor brødet er bagt på lækker surdej, og pølsen er skiftet ud med en krydret og grillet rodfrugt. Det kan også være en grøn bøf i burgeren, hvor det alligevel ofte er alt tilbehøret, som gør den til en saftig og lækker mundfuld.

Comfort Food og mad med nærvær

For mange rimer hygge på Comfort Food, og det er typisk mad, der har et skær af nostalgi over sig. Det kan både være frikadeller, som vor mor lavede dem, eller farmors velduftende simregryde, som har stået på komfuret hele dagen og serveres med en blød og cremet kartoffelmos. Smage og dufte rummer minder, og derfor kan bestemte retter også være en sanselig rejse tilbage i tiden, hvor vi fx forbinder særlige retter med tryghed, omsorg og nærvær. For andre er hygge og Comfort Food ensbetydende med mad, der hentes udefra og dermed sparer tid i køkkenet og giver mere rum til hygge og nærvær. 

Når hygge betyder hurtigt og nemt

De fleste af os føler os hygget om og forkælet, når der bliver lavet mad til os. Derfor er hyggemad for nogen lig med Take Away. Udover at forkæle vores gæster, når de er på arbejde, så tilbyder Cheval Blanc Kantiner flere steder gæsterne mulighed for at købe mad med hjem til de dage, hvor der er ekstra travlt, og hvor hyggen består i at spare tid ved komfuret, og i stedet bruge den med familie eller venner. Det er en løsning, som mange er glade for, fordi de på den måde har mulighed for nemt og hurtigt at servere hyggemad derhjemme.

Vi er også vilde med hyggemad

Vores egne medarbejdere er lige så vilde med hyggemad, som vores gæster ude i kantinerne. Her løfter et par af dem sløret for, hvad deres favorit, fredagsmad, er:  

’Jeg elsker en god hjemmelavet calzone med tyndt skåret, kogt skinke – en god parmaskinke og frisk mozzarella. Men det bedste, jeg ved, er en ristet hotdog med det hele.’ Sådan svarer køkkenchef Martin Ellegaard Jacobsen, når han bliver spurgt, hvilken mad han forbinder med fredagshygge. 

Jeg elsker en god snasket pizza med masser af chili og hvidløg. Men jeg kan også godt finde på at besøge en burgerbar’, siger køkkenassistent Sacid Abdul Obsiye, når snakken falder på fredagshygge.                                           

Nyeste artikler

Brug af cookies