Hvordan ser fremtidens frokostpause ud?

Cheval Blanc Kantiner sætter frokostpausen i centrum. Derfor har vi selvfølgelig også gjort os nogle tanker om, hvordan fremtidens frokostpause vil se ud i kølvandet på en verdensomspændende pandemi. Allerede nu ser vi nogle tendenser som, vi tror, giver et fingerpeg om, hvordan fremtidens frokostpause kommer til at se ud.

For Cheval Blanc Kantiner er frokostpause lig med lækker og sund mad, der både forkæler smagsløgene og giver energi. Vi mener også, at frokostpausen skal være et frirum på dagen, hvor vi løfter blikket fra arbejdet og ser vores kollegaer i øjnene, sænker skuldrene, slapper af og måske tænker på og snakker om noget andet end arbejde. Det er nemlig i pausen, vi lader op til resten af dagen. 

Fælles om frokosten

Det seneste år har betydet flere arbejdsdage på hjemmekontoret for rigtig mange mennesker, og selvom vi alle forhåbentlig inden længe kan vende tilbage til den fysiske arbejdsplads, så er der meget, der tyder på, at både arbejdsgivere og arbejdstagere kan se fordele i at indføre nogle flere dage på hjemmekontoret. En af begrundelserne er at spare tid. Reduceret transporttid, færre forstyrrelser fra omgivelserne, effektive zoom møder m.v. Men det betyder til gengæld også, at vi skærer noget andet væk, og det vi skærer bort, ser vi rykker i centrum, når vi møder på arbejdspladsen.

Vi kan allerede nu se, at hvis gæsterne fx kun møder op på arbejdspladsen et par gange om ugen, ja, så bliver det sociale endnu mere vigtigt. De effektive zoom møder levner ikke plads til særlig meget social hyggenak, så der skal altså indhentes noget, når de ser kollegaerne uden for skærmen. Derhjemme hører vi også, at frokostpausen ofte ender med tre flade madder foran skærmen, så når gæsterne møder, kan vi tydeligt mærke, at de gerne vil snakke med deres kollegaer og forkæles lidt ekstra med lækkert i frokostpausen,” fortæller Gry Bondebjerg, marketing‑ og udviklingschef hos Cheval Blanc Kantiner.

Portionsanrettet frokost er kommet for at blive

Hos Cheval Blanc Kantiner var frokostbuffeten nærmest en selvfølgelighed, når kunderne skulle vælge frokostordning, men det har ændret sig. Da Covid-19 rullede ind over landet, blev hygiejne og afstand sat øverst på dagsordenen, og det betød et helt naturligt farvel til den fælles buffet og goddag til den portionsanrettede frokost. Selvom mange tænkte, at buffeten kun var sat på pause, så blev de åbenlyse fordele ved den portionsanrettede frokost så tydelige, at de færreste kan se fordele ved at vende tilbage til frokostbuffeten.

Alle vores kunder har været så glade for den portionsanrettede frokost, at de slet ikke vil tilbage til buffeten. Man kan sige, at den påtvungne forsøgstid, som vi og kunderne fik forærende, var en kæmpe gave, for det blev meget tydeligt for alle, hvor mange fordele, der er ved portionsanrettede serveringer, fremfor den fælles buffet,” fortæller Gry Bondebjerg.

Her er nogle af de positive erfaringer med portionsanrettet frokost, som kunderne hos Cheval Blanc Kantiner allerede nu oplever, og som meget vel vil være med til at definere fremtidens frokostpause.

1. Forøget serviceoplevelse

Når maden anrettes på tallerkenen af en medarbejder, så højner det serviceoplevelsen for gæsterne og giver dem en oplevelse, der ligger tæt op ad restaurantoplevelsen. De skal ikke selv øse op, men får derimod maden smukt anrettet på deres tallerken af en kantinemedarbejder. Det forstærker både følelsen af at blive forkælet, fordi der bliver lagt omsorg i at anrette serveringen lækkert og indbydende på hver enkelt tallerken.

2. Mindre madspild

Farvel til buffeten har også vist sig at have en enorm positiv effekt på madspild. Allerede nu kan vi måle op mod 30 % mindre madspild, når frokosten serveres anrettet på tallerkner frem for fade og skåle på en fælles buffet. Det kræver nemlig altid ekstra mad at holde en buffet indbydende for alle – også de sidste gæster, og derfor kan man ikke undgå at skulle tømme skåle og fade i skraldespanden, når frokostserveringen er afviklet. Dertil har mange en tendens til at øse mere op, end de kan spise, når de selv skal tage fra en buffet. Det er altså både rester fra buffeten og det, der skrabes ned i skraldespanden fra tallerkenen, som reduceres markant ved portionsanretninger.

3. Kortere kø

Der er ingen tvivl om, at portionsanrettet mad giver en bedre udnyttelse af pausen. Den tid, der går, fra gæsterne kommer ind i kantinen, til de kan sætte sig ved bordet og nyde deres mad, reduceres, fordi portionsanretninger skaber et hurtigere og mere konstant flow i køen. 

4. Sundere serveringer

Når man portionsanretter frokosten, bliver det også nemmere at servere mere bæredygtig mad og fx skære ned på kødforbruget. Hos Cheval Blanc Kantiner serveres der mærkbart mindre kød og mere grønt ved portionsanrettet frokost, fordi måltidet kuraterer fra køkkenets side på en mere balanceret måde ift. fx kostråd, end når folk selv øser op. Gæsterne er selvfølgelig altid velkomne til at bede om ekstra kød eller gå flere gange, men vi oplever, at de fleste faktisk foretrækker den fordeling, som køkkenet har foretaget. 

Lækker hjemmefrokost som takeaway

Hjemmearbejdsdage er ikke noget nyt, om end pandemien har øget antallet af dage, hvor der arbejdes hjemmefra, særligt i perioder med stram nedlukning. Derfor er behovet for frokostløsninger til hjemmearbejdsdagen heller ikke et nyt fænomen hos Cheval Blanc Kantiner, men derimod et eksisterende tilbud, der bare er blevet udvidet lidt i takt med efterspørgslen.

”Vores kernekompetence er frokost i virksomheden, men lige siden, vi lancerede vores takeaway koncept, har det været muligt for gæsterne at købe mad med hjem, fx til dage, hvor de arbejder hjemme. Så det, med at levere mad til den gode frokost på hjemmearbejdsdage, har sådan set hele tiden været en mulighed for vores kunder og er det stadig,” fortæller Gry Bondebjerg.

Vi finder nye løsninger sammen med vores kunder

Selvom vi alle kan blive enige om at Covid-19 har haft store konsekvenser på flere forskellige områder, så er det langt fra alt, der er negativt. For Cheval Blanc Kantiner har en af de helt store gevinster været et styrket samarbejde med kunderne om at finde nye løsninger og optimere frokostoplevelsen.

Vi mennesker har heldigvis en evne til at rykke sammen i krisetider, og det var netop, hvad vi oplevede. Pludselig blev hverdagen vendt på hovedet, og der opstod et meget akut og afgørende behov for, at vi og vores kunder arbejdede tæt sammen om at finde nye løsninger – og ofte med meget kort varsel. Men vi oplevede også, at vi havde brug for hinanden og kunne hjælpe hinanden. Vi kunne fx dele vores mangeårige erfaring med høje hygiejnekrav med vores kunder, der jo pludselig stod med nye udfordringer på den front,” siger Gry Bondebjerg.

Hvis Cheval Blanc Kantiner – på baggrund af erfaringer – skal komme med et bud på, hvordan fremtidens frokostpause ser ud, ja, så er vi ikke i tvivl om, at den gode oplevelse vil være i centrum, og den vil bestå af lækker mad og nærvær.

Nyeste artikler

Brug af cookies