Cheval Blanc Kantiner lancerer ny Gastronaut-uddannelse

Hos Cheval Blanc er vi stolte over at præsentere vores mest ambitiøse medarbejderuddannelse til dato. Vi har gentænkt, tilpasset og finpudset hvert enkelt kursus og samlet de bedste i et skræddersyet gastronomisk uddannelsesprogram. Programmet forener grøn og bæredygtig madkunst med velsmag og nytænkning. Vi kalder programmet for Gastronaut-uddannelsen.

Frokostpausen kan byde på både sanselighed, nye oplevelser og et sundt måltid.

Men det hele starter ved dem, der laver maden. Hos Cheval Blanc Kantiner har vi derfor udviklet et skræddersyet uddannelsesprogram, Gastronaut-uddannelsen, hvor alle vores medarbejdere tilbydes kurser og inspiration inden for nogle af tidens nyeste madtendenser, smag og sundhed. Under Gastronaut-uddannelsen anvender vi ny teoretisk viden til at forfine vores gastronomiske håndværk i et fagligt og socialt fællesskab.

Med årets uddannelsesprogram lægger Cheval Blanc Kantiner særligt vægt på at uddanne og styrke medarbejderne i det grønne og bæredygtige køkken.

“Vi vil gerne give næring til en kultur, hvor vi sammen tager på opdagelse i den mad, vi serverer. Og det skal gæsterne kunne mærke. Uddannelsen skal klæde vores dygtige medarbejdere på, så de er opdaterede på deres håndværk og altid kan levere den bedste oplevelse for vores gæster i kantinerne. Med Gastronaut-uddannelsen har vi sat et højt ambitionsniveau,” siger landedirektør i Cheval Blanc Claus Tingstrøm.

Frugtbart samarbejde med Aarstiderne

Cheval Blanc Kantiner har siden 2019 samarbejdet med den økologiske fødevareproducent Aarstiderne om at kunne tilbyde sæsonernes bedste økologiske frugt og grønt til kantinerne. Nu er det tid til at udvide samarbejdet, så begge parter får endnu mere værdi og glæde af hinanden.

“For os er Aarstiderne ikke kun en leverandør¸ men også en naturlig samarbejdspartner. Det er da også i tæt samarbejde med Aarstiderne, vi har udviklet årets kurser i Gastronaut-uddannelsen. Nu glæder vi os til at præsentere uddannelsen for vores medarbejdere, så de også kan høste de gode frugter af vores samarbejde,” siger Claus Tingstrøm.

Det er den erfarne gastronomiske udvikler, underviser og redaktør Sanne Holden Venlov fra Aarstiderne, der skal guide kokkene igennem en stor del af årets kurser i Gastronaut-uddannelsen. Med et solidt gastronomisk CV, der blandt andet fortæller historien om, hvordan hun som ung stod i kokkelære hos den anerkendte kok og grøntsagsmester Erwin Lauterbach, blev underviser på Hotel- og Restaurantskolen og gennem tiden har forfattet tusindvis af opskrifter, er Sanne Holden Venlov specialiseret i det grønne og bæredygtige køkken.

”På uddannelsen skal vi sammen dykke ned i, hvordan vi kan opdyrke umami i det grønne køkken. Vi skal eksperimentere og stifte bekendtskab med nye råvarer, nye metoder og viden”, siger Sanne Holden Venlov.

Hun henter en stor del af sin inspiration fra verdenskøkkenet – det er her smagene får lov til at fylde, og det gør de også på Gastronaut-uddannelsen.

”Min største inspiration kommer fra fra Asien, Indien og Afrika, hvor man har levet grønt i mange, mange generationer. Fordi man ikke har haft adgang til kød, har man været meget dygtigere til at opdyrke umami – den gode smag og mæthedsfornemmelsen. Det er simpelthen så vigtigt, at man lærer at få smagen frem i grønne måltider og det er lige netop det, vi skal.”, siger Sanne Holden Venlov.

Nyeste artikler

Brug af cookies