Frokost fra kantinen eller caféen?

I dag er der flere og flere arbejdspladser, der efterspørger nogle sunde og gode alternativer til de medarbejdere, der misser frokostpausen i kantinen eller har behov for at kunne tage et måltid med til fx kontorpladsen eller ud af huset. Men hvordan ser fremtidens spiseoplevelser ud, når de skal tilpasses skæve frokosttider og mellemmåltider?

Hos Cheval Blanc Kantiner vil vi gerne give vores gæster gode spiseoplevelser hele dagen igennem, og derfor har vi udviklet et cafékoncept, som tilgodeser et stigende behov for sunde mellemmåltider og smagfulde madoplevelser, der ligger uden for frokostpausen og kantinens rammer.

Frokosten konkurrerer med mellemmåltider og snacks

Allerede tilbage i sommeren 2019 udgav Landbrug & Fødevarer en rapport, som forudser en stigende tendens til, at den traditionelle frokostsituation udfordres af mellemmåltider og snacks. 

”Hovedmåltiderne er fortsat de mest udbredte blandt danskerne, men undersøgelsen tegner et billede af, at flere forbrugere end tidligere spiser mellemmåltider og snacks – typisk formiddag og eftermiddag. Der ses en tendens til, at især frokostsituationen er under pres, idet færre spiser frokost i forhold til tidligere.” (Fra rapporten ’Danskernes brug af mellemmåltider og snacks´, 2019.)

Læs hele rapporten HER

Det er netop den tendens, vi nu ser slå igennem hos kunderne, hvor medarbejdere af forskellige årsager har et stigende behov for at kunne få en god spiseoplevelse og nogle sunde måltider, der ligger uden for rammerne af den traditionelle frokostpause.

Derfor kan der være behov for både en kantine og en café

Når vi spørger vores kunder, hvorfor de gerne vil kunne tilbyde deres medarbejdere et eller flere supplementer til frokostmåltidet i kantinen, skyldes det flere forskellige grunde.

På arbejdspladser, hvor medarbejdere har skiftende arbejdstider og møder på skæve tidspunkter, vil man gerne kunne tilbyde lige så gode muligheder for sunde og helhedsorienterede spiseoplevelser, som uden for kantinens åbningstid.

Hos flere virksomheder kan medarbejdere en eller flere gange om ugen have behov for at tage frokosten med udendørs, til kontorpladsen eller til et møde. 

Mange virksomheder vil gerne kunne tilbyde medarbejderne muligheden for at holde møde med en kunde eller mødes til en snak med en kollega og kombinere det med frokost, men i nogle omgivelser, som er mere tilbagetrukne end dem, kantinerummet typisk kan tilbyde.

Pausen og den gode spiseoplevelse

Når vi hos Cheval Blanc Kantiner har fokus på den gode frokostpause, så handler det ikke kun om mad, men også om at skabe nogle rammer for den gode spiseoplevelse. Det omfatter vores smagssans, men også alle de indtryk, som vores øvrige sanser trækker ind. Hvordan er stemningen i det rum, hvor vi spiser? Sidder vi ved lange borde eller i små grupper? Er der lyst og åbent eller mere mørkt og med små øer af lys? Hvordan præsenteres og serveres maden? Kommer den portionsanrettet, eller stilles den frem på en buffet i smukke skåle? Alle vores sanser arbejder sammen og danner den samlede spiseoplevelse! Hos Cheval Blanc Kantiner vil vi sikre, at den gode pause og det smagfulde måltid tilsammen giver vores gæster en god og helhedsorienteret spiseoplevelse. Når vi oplever et stigende behov for noget alternativt, som ledsager til det klassiske kantinetilbud, er det naturligt for os at imødekomme den tendens og tænke hele spiseoplevelsen ind i det alternative, vi tilbyder vores kunder.

”Cafe konceptet er et supplement til frokostkantinen og er tilpasset den virkelighed, vi oplever ude på arbejdspladserne. Vi ser også, hvordan behovene indenfor kontorindretning ændrer sig over tid, så hvorfor skulle det ikke også gælde for den måde, vi spiser på? Vi vil bare sikre den gode pause og det velsmagende måltid, uanset hvor og hvornår,” siger Gry Bondebjerg, der er direktør for marketing og forretningsudvikling hos Cheval Blanc Kantiner.

Verdensmad og Italienske lækkerier i DR-byen

I DR-byen har Cheval Blanc Kantiner netop lanceret to forskellige cafékoncepter, som begge har fokus på den samlede spiseoplevelse, pausen og det sunde måltid. Hver især byder de ind med noget vidt forskelligt, og helt fra starten var det vigtigt, at de begge fremstår som alternativ til kantinetilbuddet – både hvad angår menu og spiseoplevelse. Det skulle ikke være satellitkantiner, men små selvstændige maduniverser, som inviterer på sunde og smagfulde spiseoplevelser. Derfor er der også blevet udviklet to selvstændige koncepter for både menu og caféidentitet. Den ene café er inspireret af det italienske køkken, og den anden har Street Food og verdensmad som tema. Det afspejles både i udvalget af mad og drikke, indretning, service, emballage mv. 

”Indretningen og det visuelle univers, du møder, når du vælger en restaurant eller en café, skal optimalt set forberede dig på den smag, du har i vente. Tilsammen er det med til at slå en stemning an, og den stemning skal gerne passe sammen med den mad, du får serveret. Når der er et samspil mellem maden, rummets indretning og hele det visuelle univers, så er det med til at forstærke den gode spiseoplevelse, hvor alle sanserne spiller sammen,” fortæller Michael Holm fra Holm Interior Concepts, der – sammen med Monica Cetti fra ZOB Studio – har stået for indretning og konceptudvikling på de to caféer, Cosmo og Poco, i DR-Byen.

Cafékonceptet fra Cheval Blanc Kantiner kan tilpasses den enkelte virksomheds kantinetilbud, så den tilgodeser de specifikke behov, der er i den pågældende virksomhed.  Er du interesseret i at høre mere, er du velkommen til at kontakte Claus Selde cls@cheval-blanc.dk

Nyeste artikler

Brug af cookies