Sanne laver grønt smørrebrød med vores kokke

Smørrebrød er og bliver et hit på frokostbordet – både ude i kantinerne og i de små hjem. For nyligt har kokkene hos Cheval Blanc Kantiner haft grønt smørrebrød på skemaet sammen med kok og grøn pioner, Sanne Holden Venlov, fra Aarstiderne. Vi deler ud af de tips og opskrifter, som kokkene fik med fra kurset.

Der findes nærmest ingen grænser for, hvad der kan trylles om til et lækkert og smagfuldt stykke smørrebrød. Derfor kan man også sagtens tage udgangspunkt i det grønne køkken, og enten helt eller delvist udelade kød og fisk. Der er nemlig masser af smag at hente i det grønne univers.  

Her er nogle grundlæggende tips til, hvad der gør et stykke smørrebrød uimodståeligt og lækkert.

Brødet i bunden 
Det er vigtigt, at fundamentet er i orden, så vælg altid et godt brød. Et saftigt rugbrød, gerne hjemmebagt på rugmel, kerner og surdej. Og skal det være lyst, så vælg et godt surdejsbrød bagt på økologisk mel af god kvalitet. Kok og surdejsekspert Jesper Gøtz fortæller her om de mange fordele ved brød bagt på surdej og giver samtidig nogle konkrete tips til, hvad der skal til for at lave et godt surdejsbrød.

Smagskombinationer og tekstur
Som med alt andet mad, så giver det en bedre smagsoplevelse og en større mæthed, når de forskellige grundsmage er repræsenteret dvs. salt, sødt, surt, bitter og umami. Derudover er det også vigtigt at tænke tekstur ind i dit smørrebrød. Der skal både være noget fylde, noget blødt og cremet, og selvfølgelig også noget sprødt og knasende.  Sanne ved rigtig meget om, hvordan man trækker umamismag frem i grøn mad. Få nogle af hendes bedste tips her

Anretning og sanser
En anden essentiel del af spiseoplevelsen ved smørrebrød er måden, det er anrettet på. Husk at tænke farver med og giv den gerne gas med hele paletten. Brug spiselige blomster, krydderurter, drys og topping – så bliver hvert eneste stykke smørrebrød et lille kunstværk i sig selv. Her er det også vigtigt at tænke de øvrige sanser ind, eksempelvis lugtesansen: frisk dild, purløg, persille, basilikum og andre friske krydderurter tilføjer både kulør og skønne dufte til smørrebrødstallerknen.

Få flere tips og opskrifter på grønt smørrebrød fra Sanne
Hvis du vil have opskrifter og flere tips til, hvordan du laver grønt smørrebrød, der smager som fuglene synger, så se med fra Gastronaut-uddannelsen, hvor Sanne Holden Venlov underviser vores kokke og laver hele syv forskellige stykker grønt smørrebrød. 

Ved du, hvordan man laver en tatar uden kød? Her får du to forskellige opskrifter, en grøn og en rød.

Månedens tema i Cheval Blanc Kantiner 
Hos Cheval Blanc Kantiner har vi hver måned et nyt tema på menuen. Det kan være alt fra sjældent brugte råvarer og eksotiske krydderier, til særlige tilberedningsmetoder og teknikker, som fermentering og surdej. Temaet kan også være velkendte retter som smørrebrød og supper, som vi giver et grønt tvist. 

Vi er altid nysgerrige efter at høre, hvad der rører sig i den kulinariske verden, og vi bliver aldrig trætte af at overraske og forkæle vores gæster med lækre smagsoplevelser. Derfor tilbyder vi alle Cheval Blanc medarbejdere, som en del af den interne Gastronaut-uddannelse, forskellige kurser året rundt, ofte lavet i samarbejde med madpionerer, der – ligesom os – brænder for kvalitet, økologi og gode smagsoplevelser.

Nyeste artikler

Brug af cookies