Madspild

Danmark generer hvert år over 500.000 ton madspild.140.000 ton af dette kommer fra Food Service branchen. Det vil vi være med til at gøre noget ved!

Det har vist sig, at 2/3 af branchens madspild kan undgås ved at rette fokus mod den værdikæde vi kalder ’indkøb > produktionsplanlægning > portionsstørrelser’.

I Cheval Blanc tilstræber vi bæredygtighed i alle vores aktiviteter, og hver dag serverer vi frokost til over 13.000 mennesker. Derfor er det vigtigt for os, at tage denne udfordring alvorligt. Vi arbejder systematisk med at minimere madspild i vores kantiner. Flere gange om året afholder vi madspildsprojekter, hvor alle processer i køkkenet bliver fulgt. Eksempelvis vejer vi spildet fra flere stationer i kantinen – også fra gæstens tallerken. På den måde kan vi måle vores aftryk på miljøet og hele tiden forbedre os.

Ved siden af vores interne tiltag i retning af mere klimavenlige arbejdsprocesser, samarbejder vi med Grønne Erhverv og Grønne Restauranter om løbende at dele viden for at minimere vores miljøbelastning.

GRØN OMSTILLING GENNEM PARTNERSKABER

I november 2013 vandt Cheval Blancs søsterselskab Studie10 Carbon 20’s Klimapris for ’mest innovative tiltag inden for klima’.

Begrundelsen for dette var bl.a. vores målrettede indsats mod madspild samt arbejdet for at minimere el- og vareforbruget i køkkenerne.

Vi har gennem Carbon20-projektet skabt opmærksomhed omkring klimavenlig mad. Ved i høj grad at anvende lokale, sæsonaktuelle råvarer, og samtidig reducere madspild, er det lykkedes Studie10 at spare 26 tons CO2 pr. år i blot en enkelt kantine.

Ved at bruge grundtankerne fra Klimaprojektet, og fx bruge årstidens frugt og grøntsager, er det lykkedes os at omlægge fra Økologisk Bronzemærke til Sølvmærke i flere af Cheval Blancs Persoanalerestauranter, så de nu serverer frokost med 60-90% økologi.

Vores kokke ved meget om de enkelte råvarer og hvor meget de belaster miljøet på forskellige tider af året. Den viden er med til at stimulerer kreativiteten i køkkenerne, og hjælper os til at tænke over hvordan vi handler i alle procesled.